Viktig OneDrive nyhet – SÄRSKILT om du har mindre än 250 seats

Det är ingen OneDrive nyhet att klienten har varit… sådär. Microsoft vet, vi som är partners vet och alla användare – ack – vi vet. Det är filer som inte synkas, det är strul mellan klienter och jag har hört vissa förklaringsmodeller där varje device du har agerar som en fru. Har man flera blir det svårt att veta var sanningen ligger.

Men det var förr – nu är det andra bullar, ja – med OneDrive i varje fall. Microsoft har kastat nästan alla utvecklare de har på att lösa problemet och nu skickar de ut den nya klienten till alla, och det blir tvingande för alla under 250 seats. Du kan givetvis skaffa den nya klienten även om du har över 250 seats.

OneDrive
Ny OneDrive for Business ODB klient tvingande för under 250 seats

Vad händer då med OneDrive klienten – mer exakt?

I början på nästa vecka och i genom hela juli kommer förändringen att rullas ut. Då kommer den gamla klienten att sluta fungera. Användare kommer då att få ett synkfel och få en nedladdningslänk för att ta ner den nya klienten.

Den nya klienten stödjer inte att synka filer från SharePoint Online – ÄN – men det kommer senare. För er som har över 250 seats och synkar från SharePoint också kan ni använda både den gamla och den nya bredvid varandra.

Mer läsning

För beställare och IT-admins

Läs mer om detaljerna här.

Länk att skicka till dina slutanvändare

aka.ms/upgradefromgroove

Nästa steg

  1. Börja med att skicka ut en information IDAG om att klienten kommer att förändras och att mer information kommer.
  2. Du behöver själv ladda ner klienten och lära dig handgreppen att byta klient, ha båda klienterna site by side, kolla om det påverkas av något i dina brandväggar eller GPO på klienterna.
  3. Om några dagar skicka ut info med lite guider om hur folk ska göra, du känner dina användare bäst. Tipsa dem gärna om den nya appen för telefonerna också, det brukar folk gilla att du bryr dig om deras telefoner.
  4. Svara på alla frågor som kommer och hoppas att det inte blir för mycket stök.
  5. Gläd dig över att över sommaren kommer folk ha en stabil klient

Frågor? Skriv gärna i kommentaren, och glöm inte att prenumerera på vår blogg för uppdateringar och nyheter.

Pia Langenkrans
Följ mig

Pia Langenkrans

Office 365 Ninja at B3
Pia har lång erfarenhet av att jobba med IT, molnet och Office 365. Hon har en bakgrund inom programmering och fokus nu är att hjälpa företag att få moderna arbetsplatser.
Pia Langenkrans
Följ mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.