Varför kan jag inte snabbredigera en lista eller ett bibliotek?

Att snabbredigera listor och dokumentbibliotek är snabbt, smidigt och överskådligt – i långa loppet kan det till och med bli beroendeframkallande. Särskilt för den som har många poster att jobba med. (Japp, skärmdumpen nedan visar en tom lista, men tänk dig den med 120 poster där du ska byta värde i en kolumn på hälften av dem, då vill du använda snabbredigering.)

Blogggrupperad2

Så långt, allt väl. Men en dag (jag lovar) kommer du att navigera upp till den efterlängtade knappen och se att den är grå och otillgänglig, det händer ingenting när du trycker frenetiskt på den.

Blogggrupperad

Fråga: VARFÖR FUNKAR INTE SNABBREDIGERINGEN? AAARGH!

Svar: Det kan finnas olika anledningar, men med största säkerhet är grupperingen påslagen på vyn. Då går det inte att snabbredigera. Stäng av den i Inställningar för lista (eller bibliotek), under den aktuella vyn, under Gruppering. Gör dina ändringar, slå på grupperingen igen. Andas ut.

Eller skapa en ny vy som är perfekt för dig att snabbredigera i.

Johan Sjöstrand

Jag jobbar med SharePoint Online och Office 365, gillar Powershell och smarta OOTB-lösningar. En gång i tiden var jag journalist och skrev mycket om kultur och nöje, numera försöker jag intressera mina kollegor för frijazz (med blandat resultat). Gillar text och är intresserad av SharePoints publiceringsfunktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.