Svara alltid på det senaste mailet om ett ämne

Har du, precis som jag, kommit tillbaka från till exempel ett påsklov och börjar att beta av mailen och råkat svara på ett mail där du senare ser att de redan har fått flera svar.

Du ser ut som om du ignorerar dina kollegor, lite arrogant men egentligen bara lite efter i mailen.

“Visa som konversation”

Det finns en inställning som hjälper dig, och som buntar ihop alla mail i en tråd, “Visa som konversation” på svenska och “Show as conversation” på engelska. När du gör inställningen så kommer du att kunna “fälla ut” hela konversationen i kronologisk ordning, förutsatt att ingen ändrar ämnesraden (subject line).

Gör inställningen

Det finns lite olika sätt att göra inställningen och i online varianten gör du som i bilden och klickar på filter och väljer show as och väljer Conversations. Jag har det påslaget bara på min inbox men du kan välja att ha det påslaget för hela mailboxen.

 

Då kommer du också att se dina skickade mail utan att behöva gå in i Skickat mappen. Om du får mycket mail och skriver mycket mail kan du spara massor med tid. Men det viktigaste är inte tiden, utan att du inte framstår som arrogant och håller på med digital härskartekniker.

 

Har du något bra knep som du använder? Skriv i kommentaren.

Pia Langenkrans
Följ mig

Pia Langenkrans

Office 365 Ninja at B3
Pia har lång erfarenhet av att jobba med IT, molnet och Office 365. Hon har en bakgrund inom programmering och fokus nu är att hjälpa företag att få moderna arbetsplatser.
Pia Langenkrans
Följ mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.