Microsoft Planner släpps till alla i Office 365 (General availability)

Microsoft Planner

Microsoft Planner har funnits i First release ett tag nu och fått en hel del användare. Det är ett bra verktyg för att göra-listor och man kan enkelt bjuda in andra att delta. Inom de närmsta veckorna kommer det att rulla ut till alla.

Vilka risker finns?

Om du inte vet vad det är, har ett behov och ett gäng människor som stampar och väntar på detta behöver du inte oroa dig. Det är inga risker med Planner. Det påverkar ingen nuvarande funktionalitet, det innebär inget nytt ansvar för dig. Om du gör ingenting – kommer ingenting att hända. Detta är viktigt för att det är långt ifrån alla uppdateringar som beter sig på detta sätt.

Vilka licenser rullas Planner ut till?

  • E1–E5
  • Business Essentials
  • Premium
  • Education

Vad kan man använda Planner till? Som Trello.

Uppgiftslistan i SharePoint är ganska trött. Det är många fält och det är svårt att få överblick och när de fungerar som bäst är när uppgiftslistan spammar dig. Uppgiftslistan i SharePoint ÄR bra men inte för alla syften. Bäst när det är uppstyrda projekt med exakta utkomster med många olika expertkompetenser.

Men i de flesta fall, behöver vi organisera oss kring snabba puckar som flyter framåt enkelt. Trello är ett grymt bra verktyg och Planner är lite liknande det med drag and drop och massa andra fiffiga funktioner. Skillnaden och styrkan är att Planner hör ihop med Groups som snart kommer att komma med en Team site.

Samarbeta enkelt med kollegor och delta enkelt

Du kan enkelt samarbeta med dina kollegor inom bolaget utan att behöva lägga upp konton eller “vilken e-mailadress använder du”.

  • Bjud in, sök fram klicka spara – DONE.
  • Vill du lurka i gruppen men inte få mail? stäng av prenumerationen.
  • Är du inte med i gruppen? Klick – gå ur.

Titta på filmen för en snabb genomgång av vad du kan göra med verktyget:

 

Prenumerera på bloggen för att löpande få ny information om vad som händer i Office 365 plattformen.

Pia Langenkrans
Följ mig

Pia Langenkrans

Office 365 Ninja at B3
Pia har lång erfarenhet av att jobba med IT, molnet och Office 365. Hon har en bakgrund inom programmering och fokus nu är att hjälpa företag att få moderna arbetsplatser.
Pia Langenkrans
Följ mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.