Med strålkastaren på Framhävda länkar

Promoted links, eller Framhävda länkar, är ett bra sätt att guida användaren till viktiga sidor i sajten: Min sida, Översikt och så vidare. De skapas via en app som nås via Site Contents (Webbplatsinnehåll) och är inte särskilt svåra att redigera: Namnge, länka till en bild, skriv en beskrivning av sidan som nås, länka till den, och ange var i raden den ska ligga. Klicka ok, och du har ett pedagogiskt och intuitivt navigeringsverktyg som dessutom ger dig möjlighet att “branda” sidan något genom bildval. (Men med risk för att verka grå och konservativ – försök hitta ikoner/bilder som hjälper, snarare än förvirrar, användaren att hitta rätt.)

 

Men om du vill ändra något? Byta bild, skriva om beskrivningen, flytta om i ordningen? De ser ju ut att ligga där som Moses stentavlor, omöjliga att redigera. Och ja, de är det – innan du byter vy från Tiles till All promoted links (se bild).

Skärmklipp

Nu kan du redigera dem bäst du vill, och har fått tillgång till ett kraftfullt verktyg för att underlätta användarens vägar på sajten.

 

Johan Sjöstrand

Jag jobbar med SharePoint Online och Office 365, gillar Powershell och smarta OOTB-lösningar. En gång i tiden var jag journalist och skrev mycket om kultur och nöje, numera försöker jag intressera mina kollegor för frijazz (med blandat resultat). Gillar text och är intresserad av SharePoints publiceringsfunktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.