Hur mallar jag en ny webbplatssamling?

Du har byggt upp en bra gruppwebbplats (team site) i SharePoint och alla är glada och nöjda. Veckan efter är det någon annan som vill ha något liknande, och smart som du är tänker du inte uppfinna hjulet en gång till. Du vet att det går att spara sajter som mallar, så då vill du väl kunna använda dem i andra sammanhang? Eller hur? Ja, det vill du.

  1. Spara den aktuella sajten genom att gå in på webbplatsinställningar och klicka “Spara webbplats som mall”.template1
  2. Lägg den på något lättåtkomligt ställe i datorn. Gå in i admin via våfflan, skapa upp en ny webbplatssamling och fyll i den efterfrågade uppgifterna. Men vilken mall ska jag använda, frågar du dig då? Svaret är ingen. Du kan vänta med att lägga på den! Så här!template2
  3. När webbplatssamlingen är klar, gå in på den och plötsligt har du fått ett alternativ där du kan ladda upp en mall, i wsp-format.template3
  4. Gör det med mallen du skapade förut. template4

När du går tillbaka till den aktuella webbplatssamlingen kan du välja wsp-lösningen som mall.

template5

Toppen, eller hur? Nu är det bara att tilldela rättigheterna och sedan är allt klart. Timmar av arbete med att skapa upp listor, bygga sidor och skapa Framhävda länkar, timmar du kan göra något mer konstruktivt med.

Johan Sjöstrand

Jag jobbar med SharePoint Online och Office 365, gillar Powershell och smarta OOTB-lösningar. En gång i tiden var jag journalist och skrev mycket om kultur och nöje, numera försöker jag intressera mina kollegor för frijazz (med blandat resultat). Gillar text och är intresserad av SharePoints publiceringsfunktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.