Hjälp! Jag har flera Office 365 konton, och det är rörigt!

Du är anställd på ett konsultföretag och har ett uppdrag hos en kund. Både ditt företag och kundens företag har Office 365. I samma webbläsare går det inte av samma anledning att du inte behöver logga in på varje sida igen och igen. Sessionen kommer ihåg dig så att du sömnlöst kan ta dig mellan olika molntjänster.

Det vore ju superbra om det fanns en integration mellan ditt företag och kundens företag men det är långt kvar tills det är en verklighet för först måste man lösa vad skulle man då göra tillgängligt för partners. Tills dess behöver du verktyg för att hantera två konton samtidigt på samma dator.

Surfa privat i en session

Det smartaste är att skapa en privat som inte tittar på andra sessioner (och inte delar med sig till andra sessioner heller). Där loggar du in med det ena Office 365 kontot. Konceptet är densamma men heter olika i olika webbläsare.

 

Inkognitofönster i Chrome

Öppna Chrome och längst bort i övre högra hörnet finns tre prickar (ellips om någon undrar vad fenomenet är) och där väljer du Nytt inkognitofönster. Funkar även i mobilversionen av Chrome.

Sidor som visas på flikar i inkognitoläget försvinner från webbhistoriken, från dina cookies och från sökhistoriken när alla inkognitoflikar har stängts. Alla filer som du laddar ned eller bokmärken som du skapar sparas.

Men du är inte osynlig. Inkognitoläget döljer inte webbhistoriken för din arbetsgivare, internetleverantören eller webbplatserna du besöker.

 

InPrivate i Edge och Internet Explorer

I Edge och Internet Explorer är det också i det övre högra hörnet en ellips som tar dig till menyn för Nytt InPrivate-fönster.

När du använder InPrivate-flikar sparas inte webbdata (t.ex. cookies, historik, temporära filer) på enheten när du är klar. Microsoft Edge raderar temporär data från enheten när alla InPrivate-flikar har stängts.

App i Mobilen? Logga ut och logga in

Tyvärr så finns inte riktigt den funktionaliteten för Microsofts appar i mobilen. Där är det logga ut och in som gäller.

 

Har du något annat sätt som funkar bättre för dig? Skriv i kommentaren! Jag vill alltid höra om fler tips.

Pia Langenkrans
Följ mig

Pia Langenkrans

Office 365 Ninja at B3
Pia har lång erfarenhet av att jobba med IT, molnet och Office 365. Hon har en bakgrund inom programmering och fokus nu är att hjälpa företag att få moderna arbetsplatser.
Pia Langenkrans
Följ mig

2 thoughts on “Hjälp! Jag har flera Office 365 konton, och det är rörigt!

 • June 28, 2017 at 10:58 am
  Permalink

  Hello,
  Very nice article and good work around, there is another to do it in a proper and eaiser way.
  In google chrome can create several user profiles and then assign each profile with specific Office365 account. then just click on the top right profile link in chrome web browser to switch between accounts.

  Samething with firefox if -p switch is added to the shortcut, then multiple user profiles can be created also and assign eah profile with Office365 account.

  Reply
  • June 28, 2017 at 10:59 am
   Permalink

   Great workaround! I will definatly start using that. Thank you for the great tip.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.